måndag 22 februari 2010

Att älska så hjärtat brister

Idag var en sådan dag då jag umgicks med barnen hela hela tiden. Vi lekte, gosade, promenerade, bakade, åt och hade det fint. Plötsligt, då jag satt där på golvet, med Minna klättrandes på min rygg och busade med Viktor som sprang fram och tillbaka, galet hjulbent och skrattandes var de där. Lyckan. Rädslan. De tycks gå hand i hand. Varje gång jag slås av det faktum att jag är lycklig, och förundras över att man kan älska så starkt, så intensivt, blir jag så fruktansvärt rädd. Tänk om något händer? Tänk om jag förlorar dem? Tänk om jag en dag tänker tillbaka på just den här stunden och känner hur jag går sönder över det faktum att någon av dem inte finns längre?

Det är ibland otäckt och jobbigt att ha en livlig fantasi och att kunna föreställa sig saker. Får alla föräldrar sådana syner och känslor?

Viktor är förresten lik sin syster på många sätt...

Vikorven


Minnan för sisådär en femton månader sedan

4 kommentarer:

Johanna sa...

Å grodorna! Så himla fina med rumporna i vädret!

Ja du, stor igenkänning i din text; mitt i lyckan en svindlande skräck att någonting ska ta det vackraste, bästa och största vi har!!!

Kram till dig och Minnangrodan och Vikorvgrodan!

bluegreengrey77 sa...

Ja jag känner igen känslan!! Den är otäck och verkligen hjärtskärande. De gånger det händer gör jag allt för att sluta tänka och fantisera.

Men det är så härligt att ha dem och älska de små liven!!

Kram Carola

Linda sa...

Hej hopp!
Oj, så jag kände igen mig i det du skrev. Man kommer nog inte ifrån det. Men det viktiga är ju att verkligen njuta av den tid man har tillsammans med sina älskade. För om (Gud förbjude) ngt skulle hända, har man kastat bort en massa värdefull tid med att våndas. Händer ngt, så kan man iaf inte göra ngt åt det. Hoppas du fattar mitt svammel?! ;-)
Kram och ta hand om och njuuuut av dina vackra barn <3

Mian sa...

Ah, det är således en mammagrej!

Kram på er, fina mammor!