måndag 27 oktober 2008

Utökat ansvar

Jag är inte bara nervös inför förlossningen, om ni nu trodde det. Jag är fruktansvärt nervös över det faktum att vi snart har ansvar för ytterligare en människa. Jag som inte ens kan komma ihåg att lämna fram premiechecken på Ica Maxi, trots att jag har den i fickan. Och Manfred som inte kan komma ihåg att kasta soporna, trots att de står vid dörren och luktar illa.

Försöker trösta mig med att en barnspykolog sade att syskon är det finaste man kan ge sitt barn. Hoppas Minna kommer tycka det så småningom, i alla fall. Vi får väl kanske börja spara pengar till terapi också åt henne, för säkerhets skull.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mm, småsyskon är hemska... ;)

Anonym sa...

Det är en resa att bli mamma till två och det är inte helt lätt. Man får lära känna sig själv på nytt. Men det är viktigt att vara ödmjuk inför uppgiften....och premiecheckar och sopor är inte lika viktigt som barnen, ju!

Mian sa...

Anna: Nä, inte sen, men till en början.

Mammagumman: Du är klok, du. Men så har du också viss erfarenhet på området. :-)

Anonym sa...

Jag har gråtit mig igenom dom flesta stadierna... och kommit helskinnad ut igen! Lite avundsjuk är jag faktiskt på dig som har stadiet liten liten nyföding framför dig! Malva är redan stora tjejen fast hon är så liten....