tisdag 26 oktober 2010

Påpekande av det uppenbara

Sverigedemokraterna... Herregud. De skriver i sitt principprogram att inga offentliga anslag ska ges till "de kulturyttringar vars primära syfte är att chockera, uppröra och provocera". Vad blir då kvar av konsten?

Är det inte meningen att konst ska få betraktaren att tänka till och reagera? Vad blir kvar om man tar bort det? Vad för slags konst är då tillåten, enligt SD? Allvarligt talat, vilken konst/vilka konstverk känner vi till som aldrig chockerat, upprörd, provocerat omvärlden? Känns det inte som om konsten skulle bli extremt dimensionslös, innehållsfattig, platt, tråkig och onödig om den bara är till för att vara vacker?

Fast å andra sidan...det är väl med konsten som med kvinnorna, enligt SD; Den ska finnas där, inte göra något väsen av sig och vara allmänt harmlös. SDs kvinnor ska vara hemma med barnen, inte göra så mycket väsen av sig, och absolut inte vara något så hemskt som feminister...

Jag hoppas så att folk börjar genomskåda Sverigedemokraterna snart! Måtte SD fortsätta tappa masken allt oftare och visa sitt rätta jag, så de dömer ut sig själva än mer.

Inga kommentarer: