tisdag 15 mars 2011

F**k you, SVT

Men seriöst... Huset fullt av hundar... Är det verkligen möjligt att vi lever i en cynisk värld? Vad är det för fel på mänskligheten? Vad blir det härnäst, Huset fullt av barn? Ofrivilligt barnlösa par får prova olika ryska adoptivbarn för att se vilket barn som passar dem bäst, och de ratade får åka tillbaka till barnhemmet?

2 kommentarer:

Fru Egeland sa...

Hoppla, jag tror visst Mia blev lite upprörd. Är det inte bra att man kan få prova sig fram till vilken hund familjen passar för? Det är ju så i tv nu för tiden att man väljer bort nårgar så blir det en vinnare kvar. Idol, Big Brother, let´s dance, mello, mm
Min Cissi blev lika upprörd som du, hon tyckte det var grymt synd om hundarna som inte blev valda!

Mian sa...

Ja, jag blir upprörd. En hund har inte valt att vara med i en dokusåpa, på samma sätt som wt-människorna i BB och liknande. En hund är inte en sak, utan ett levande väsen.

En hund som tvingas byta hem flera gånger blir otrygg, får svårt att knyta an och mår inte bra i längden.

Visst ska man kunna prova vilken hund som passar en bäst, men att göra en dokusåpa av det är smaklöst. Djur ska man behandla med respekt, och innan man skaffar en hund bör man noga tänka igenom ras, och vad man själv har för behov/önskemål (är man aktiv, vill jobba med hunden etc). Sedan tar man kontakt med en upfödare och får hjälp att hitta en rätt hund (på sätt som ni gjorde).