torsdag 24 februari 2011

Glada grisar, yeah right!

Och vet du vad man gör med små söta pojkgriskultingar? Man sliter ut deras testiklar utan att de först bedövas. Först snittar man upp deras pung, sedan sliter man ut kulorna. I Sverige sker detta. På riktigt. Och då har djuren det ändå bättre här än i många andra länder. För att vi konsumenter vill ha billigt kött att äta. Tänk på det nästa gång du sitter där och äter din fläskfilé som du köpt på extrapris.

3 kommentarer:

Fru Egeland sa...

Fan Mia, jag gillar ju kött... eller gillade iallafall.

Camilla sa...

Jag ska tala om för dig att det är bland det värsta jag har gjort...eller rättare sagt, skulle försöka mig på.
Hade praktik hos en grisuppfödare, men jag kunde inte genomföra den där kastreringen som jag skulle försöka mig på. :-/
Kultingen hängde upp och ner och skrek, och där skulle jag "enkelt" snitta med skalpell...stackars gris.

Mian sa...

Fru E: Man kan äta viltkött!

Camilla: Åh herregud, så fruktansvärt att stå mitt i det! Det där vill jag höra mer om vid tillfälle, faktiskt.

Jag tycker också att kött är gott, men det rättfärdigar inte hur vi människor behandlar djuren. Framförallt inte då mycket handlar om att konsumenterna kräver billigt kött och djuren därför lider ännu mer.